Confort inteligent 

Text: Mariela Vanu

Minimalistă ca la carte, amenajarea acestui apartament din nordul Capitalei evidenţiază calitatea indiscutabilă a materialelor naturale, într-o desăvârşită armonie cromatică.

Conceptul este simplu: un ambient cu finisaje high end, asemeni unui hotel de lux!

Pentru o familie modernă, cu un ritm de viaţă alert, dinamic, arhitecta Crina Popescu a realizat un proiect ce maximizează impactul vizual al stilului minimalist, cu accente de decor vintage.

Călătoriile au reprezentat cea mai bună sursă de inspiraţie, fiecare piesă de mobilier fiind achiziţionată după un atent şi intens studiu şi reflectând astfel pe deplin personalitatea proprietarilor.

Open-space-ul din zona diurnă cuprinde un living şi un dining, iar jocurile sunt făcute de mobilierul minimalist din lemn masiv de nuc, fabricat de Team 7 din Austria.

Piesa de rezistenţă, ce atrage inevitabil atenţia prin şarmul său uşor vintage, este tonomatul Wurlitzer One More Time, un obiect care aduce un filon „pop art” şi care funcţionează cu CD-uri. Acesta redă cu mare fidelitate piesele lui Steve Miller Band sau ale altor trupe din colecţia de „vechituri”, cum o numeşte cu umor unul dintre proprietari.

Parchetul este din stejar canadian masiv, lăcuit în fabrică. Canapelele sunt Natuzzi, iar uşile din lemn masiv provin de la Barausse-Italia.

Bucătăria fabricată de Häcker – Germania este custom-made şi dotată cu aparatură şi electrocasnice de la Neff – Germania.

La târgul de mobilă de la Köln, proprietarii au întâlnit firma Team 7 din Austria, care prin partenerul local, firma Theorema, le-a furnizat mobilierul din lemn masiv de nuc, cu finisaj natural. În dormitor, mobilierul face parte din colecţia Team 7-Nox. Ca particularitate, patul nu are absolut nicio piesă metalică, ca să nu existe niciun fel de câmp magnetic. Îmbinările sunt făcute cu pene din lemn, respectând astfel trendul de „metal free”, recomandat pentru un somn sănătos!

Somiera şi salteaua patului au fost achiziţionate de la firma austriacă Relax care, ca fapt divers, are sediul într-un sătuc din munţii Alpi. Somiera este dotată cu un sistem de arcuri din silicon şi lemn, iar salteaua este din latex natural din Sri Lanka.

Setul de măsuţă şi oglinda Porada – Italia, din cristal şi depunere succesivă a argintului în straturi, aduc decorului un plus de feminitate şi graţie.

Băile apartamentului respectă liniile directoare ale stilului minimalist, înnobilat cu accente de decor. Cea matrimonială este lucrată în piatră naturală. Pe unul dintre pereţi se remarcă o marmură braziliană de culoare închisă, din colecţia Saturnia de la Titanmar.

Baia matrimonială este dotată cu încălzire în pardoseală, la fel şi bucătăria, care are podeaua din marmură periată.

În celelalte camere sunt prezente calorifere de design de la firma Termic din Belgia.

Pentru menţinerea unor temperaturi presetate pe anumite perioade ale zilei, fapt ce aduce un plus de confort, s-a optat pentru sistemul de casă inteligentă Istabai, fabricat în Letonia. Instalarea nu necesită fire sau modificări ale camerelor pentru că totul este wireless. Sistemul Istabai este construit în jurul unei staţii de bază conectată la internet şi dispune de o aplicaţie web prin intermediul căreia se fac toate setările.

Practic, în fiecare cameră sunt amplasaţi senzori de temperatură wireless, ce pot fi mutaţi oriunde se doreşte (pe noptieră, pe birou etc.), iar pe calorifere sunt instalate regulatoare wireless, în locul clasicelor capete termostatate.

Staţia de bază primeşte la intervale de 2 minute temperatura din fiecare cameră şi, în funcţie de ce este setat pe aplicaţia web, aceasta transmite comanda de închis/deschis către regulatoarele de pe calorifere. Proprietarii susţin că, de când şi-au montat sistemul Istabai, factura de energie termică s-a redus substanţial, iar confortul este superior. Mai mult, sistemul este însoţit de o aplicaţie gratuită pe telefonul mobil, care permite modificarea temperaturii de oriunde.

 

apartament-0519 apartament-0523 apartament-0534 apartament-0540 apartament-0577 apartament-0602 apartament-0604 apartament-0645 apartament-0646 apartament-0650 Untitled_Panorama1

 

 

 

 

Be first to comment