Savoare şi savoir faire

Text: Mariela Vanu / foto: Antonio Cioarek

Realizată într-o juxtapunere de vechi şi nou, piese vintage şi hand made, amenajarea casei din imagini aduce în prim-plan bogatul potenţial estetic al mobilierului şi decorului exotic.

Pasionat de călătorii şi locuri memorabile, fascinat de misterele Orientului, dar şi de trepidanta societate americană, tânărul cuplu căruia îi aparţine locuinţa a ales un decor ce reflectă admiraţia pentru artă şi design.

Proprietarii s-au ocupat singuri de întreaga scenografie, „nu au vrut un anumit ‘approach’”, dar a fost important pentru ei să-şi creeze un spaţiu care să le reflecte personalităţile: eclectic, free-spirited hippies with a refined palate!

„Am vrut o casă călduroasă, în care să ne simţim confortabil şi liber, dar şi elegantă. Cred că am găsit un mix interesant, folosind piese rafinate, unele vintage sau hand made.”

Este vorba despre un apartament amplasat într-o vilă, compus dintr-un dormitor, o saună, trei băi, un living, o bucătărie deschisă şi un cinema room.

Majoritatea pieselor de mobilier au fost achiziţionate din magazinele Exotique şi sunt unicat. Remarcabil este faptul că fiecare provine dintr-o altă ţară (Maroc, China, Indonezia, Anglia) şi are o poveste. Altele, aduse din New York, au fost găsite în magazinele de antichităţi sau galeriile de artă. În privinţa corpurilor de iluminat, ne-am întâlnit cu un superb candelabru de Murano, cu o vârstă venerabilă, dar şi cu o inedită piesă realizată de proprietari, din cupru şi sticlă, ce construieşte un ingenios joc de lumini şi umbre.

Dar poate cel mai bine le reflectă personalitatea peretele din living, o mini-galerie de artă, unde au expus obiecte colecţionate din diverse călătorii, o mostră de creativitate. De altfel, atât aici, cât şi în salonul celor 1001 de nopţi, pernele multicolore, mătăsurile grele şi drapajele construiesc o atmosferă tipic orientală, cu accente şic, conturând două veritabile poveşti despre artă şi stil de viaţă, pe care tânărul cuplu de proprietari le-a spus în amenajarea locuinţei.

Be first to comment