Muzeul „Casa Filipescu Cesianu”, deschis publicului

Situată în apropiere de Piața Victoriei, la intersecția dintre Calea Victoriei și strada Sevastopol, Casa Filipescu-Cesianu, reședința avocatului Constantin Cesianu, reprezintă o bijuterie arhitecturală, un monument istoric plin de povești, amenajarea unei reședințe mai vechi, din perioada anilor 1846-1850. În acelaşi timp este una dintre puținele reședințe aristocratice ale Bucureștilor din la Belle Epoque, rămasă fidelă proiectului inițial.

Pentru o bună perioadă de timp, după 1990, Casa Filipescu-Cesianu a fost depozitul de patrimoniu al Muzeului Municipiului București dar începând din această săptămână, Muzeul Casa Filipescu Cesianu, parte a Muzeului Municipiului București, va fi deschis pentru public și se va putea vizita, gratuit, de miercuri până duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00.

În curînd, Muzeul Municipiului București va organiza aici o expoziție cu caracter de durată având ca tematică istoria familiei, a copilăriei și a vieții intime în Bucureștiul ultimilor 300 de ani iar actualmente spaţiul noului muzeu găzduieşte expoziția de fotografii și documente „București: un portret NOVECENTO, povestea unui secol din 555 de aniversări”.

„Orașul trăiește prin mai multe suflete. Avem un oraș care se prezintă, un oraș cu mesaj, ale cărui detalii se modifică aproape cu fiecare generație. Orașul comunică prin glasul tuturor vârstelor, având astfel mai multe voci sincronizate cu atitudini, fapte, proiecții de viitor.” dr. Adrian Majuru

Casa Cesianu

Be first to comment