Mobilier eco-friendly, design românesc

Mobilierul eco-friendly este unul dintre trendurile în design interior, care creşte încet, dar sigur. Piaţa românească este destul de dinamică în ultimii ani şi iată că au apărut piese de mobilier care să promoveze această tendinţă. LINIA Furniture, noua divizie de mobilă a Laboratorului de arhitectură, lansată în cadrul târgului internaţional BIFE-SIM 2014 şi care propune piese de mobilier personalizat ce îmbină materiale eye catching de calitate, într-o viziune integrată a spaţiului de utilat, este unul dintre cei care au dat curs acestui demers.

În amenajările realizate de LINIA Furniture se pot descoperi concepte inovatoare, tehnologii de ultimă generaţie şi asocieri de materiale high–end, de la alamă, MDF, Corian, lemn la materiale ecologice, precum tuburile reciclate de carton. Acestea din urmă se regăsesc în colecţia CardBoard X2, care face parte trendul inovativ şi eco-friendly de a utila spaţii interioare cu piese de mobiler eco, din materiale reciclate. Colecţia promovează testarea şi folosirea acestor tipuri de materiale eco dincolo de limitele lor şi este formată din două piese de mobilier fotoliul Armchair X2 şi şezlongul Lounge Chair X2.

Fotoliul Armchair X2 este o piesă multifuncţională cu o mini bibliotecă încorporată perfect, ce transformă mobila pentru living într–una modernă, experimentalistă.

Armchair X2 are dimensiunea de 600 L x 730 l x 1000 h mm, iar şezlongul Long Chair X2, care are două locuri dispuse spate în spate, are 1800 L x 600 l x 450 h mm şi o greutate de 5 kg, ceea ce le face uşor de montat sau transportat.

Cele două piese de mobilier eco sunt realizate din tuburi de carton reciclate lăcuite, cu diametrul de 8 cm, şi laterale din plop stratificat. Lemnul este şlefuit şi lăcuit, finisat cu lac cu un grad de luciu de 20%, lac ce oferă protecţie la zgâriere şi umiditate, prezentând un aspect plăcut şi rezistenţă în timp.

Cele două piese de mobilier ale colecţiei CardBoard X2 pot fi comandate de pe www.liniafurniture.ro.

 

Be first to comment